Головна / Кулінарія / Які спеції краще всього використовувати?

Які спеції краще всього використовувати?

Важливість спецій в нашому харчуванні величезна, покращуючи смак, запах або колір страв вони насправді роблять їх більш апетитним, і, таким чином, збільшують поглинання поживних речовин, що містяться в них. Спеції — це не тільки смак, але і користь для здоров'я. Давайте розберемося, які спеції краще використовувати!

Вибирайте натуральні спеції!

На якість, аромат приготованих страв впливають не тільки свіжість окремих компонентів, але і те як вони приготовані і чим приправлені. Саме натуральні спеції надають стравам характер, покращуючи їх смак і аромат. Більш того, організм легше переносить приправлені страви.

Тому, якщо на ваших кухнях панує сіль, і готові суміші приправ, які містять велику кількість консервантів, настав час це змінити. І хоча іноді здається неможливим освоїти мистецтво додавання відповідних трав для відповідних продуктів, не впадайте у відчай. Тим більше, що літо це не тільки сезон свіжих фруктів і овочів, але і трав.


Які спеції підкреслять смак страви?

Свіжі трави мають ряд смакових та ароматичних переваг і мають позитивний вплив на людський організм. Базилік, орегано, розмарин, майоран, чебрець або чилі чудово поєднуються з важкоперетравлюваними стравами і благотворно впливають на роботу шлунку. Кожна з них має різні властивості.

Базилік покращує травлення і протидіє метеоризму. Крім м'яса, він є прекрасним доповненням для супів, салатів і овочів. Це ж стосується орегано, яке має також антисептичні та протизапальні властивості. Розмарин варто додавати до м'яса, паштетів, фаршів, тому що полегшує переварювання жирів. Майоран містить велику кількість кальцію і чудово підходить для запікання і страв з бобових, наприклад, горохового або квасоляного супу.

Чебрець володіє бактерицидними властивостями і так само, як і орегано, додається в кінці приготування страви, особливо гострих соусів, важких супів, паштетів, а також сирів, салатів і овочів. Чилі не тільки прискорює процес обміну речовин, а також сприяє більш швидкому спалюванню калорій. Гідною альтернативою цій спеції служить соус табаско з багатим капсаїцином червоним перцем.

Варто відзначити, що чилі не містить калорій, жирів, та вуглеводів. Він прекрасно підійде як приправа для всіх видів м'яса, пасти, соусів, салатів, супів, морепродуктів, і навіть десертів.

Використання великої кількості трав під час приготування їжі, а також багатство їх смаку буде сприяти зниженню споживання солі. І хоча це сама популярна приправа у світі, варто обмежити її вживання до мінімуму. Чудовою заміною кухонної солі може служити натуральний соєвий соус, який, незважаючи на асоціації з азіатською кухнею, все частіше використовується в європі.

З успіхом його можна застосовувати для супів, тушкованих страв, салатів, варених овочів і всіх видів м'яса. Натуральний соєвий соус містить повноцінний білок і ненасичені жирні кислоти. Ця приправа також є джерелом клітковини, вітамінів групи в і мікроелементів.

Натуральний соєвий соус відмінно підійде також дітям і літнім людям, яким рекомендується обмежити споживання солі. Важлива примітка – наважуючись на покупку соєвого соусу, слід уважно подивитися на кількість інгредієнтів, з яких він був виготовлений. Чим їх менше, тим краще для здоров'я.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


3 + шість =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.