Мода на все натуральне набирає обертів, чому б не застосувати її також для йогурту? Його приготування дійсно дуже просте і займає мало часу, а насолода від власноруч приготованого йогурту — безцінна. Переваги очевидні:
- ми отримуємо продукт, без хімічних «підсилювачів»
- ми чудово знаємо, що знаходиться в середині
- вартість його приготування набагато нижча, ніж покупка готового йогурту в магазині
Речі, які вам потрібні:
каструля з кришкою, стаканчик купаваного натурального йогурту (кількість залежить від кількості використовуваного молока), молоко — не пастеризоване!!!!
- Найперше, слід пояснити саме питання молока. Краще якщо це буде свіже молоко прямо від корови, на жаль, у міських реаліях це майже неможливо, так що ви можете купити молоко з коротким терміном придатності в поліетиленовому пакеті. Головне, щоб це було не пастеризоване молоко, тому що тоді йогурт просто не вийде.
- При приготування слід використовувати наступну пропорцію: на 1 частину йогурту 10-15 частин молока.
Молоко потрібно закип'ятити, а потім остудити до температури 40 ° C.
- Коли молоко охолоне додаємо закваску, тобто в нашому випадку купований йогурт. Щоб суміш не зсілася, спочатку доливаємо дві частини трохи теплого молока у йогурт, перемішуємо, і тільки тоді вливаємо йогурт в каструлю.
- Інгрідієнти перемішуємо і накриваємо кришкою. Каструлю краще додатково обернути ковдрою, щоб довше тримала тепло. Все відправляємо в тепле місце на 24 години. На другий день ми вже можемо насолоджуватися власним домашнім йогуртом. Його можна зберігати в холодильнику протягом двох тижнів.
- Наведений вище рецепт, звичайно, відноситься до натуральних йогуртів. Але у вас є необмежені можливості для збагачення його смаку. Додайте фрукти, соки, горіхи а також все, що вам заманеться, щоб створити смачний і поживний сніданок.