Головна / Кулінарія / Як зробити домашнє морозиво: 5 смачних рецептів

Як зробити домашнє морозиво: 5 смачних рецептів

У спекотний літній день багато хто з нас мріє поласувати морозивом. Цей десерт однаково люблять і дорослі і діти. Багато суперечок ведеться за те, хто з виробників морозива гарантує кращу якість і смак цих ласощів. Щоб не гаяти час на сперечання хочемо розповісти Вам, як зробити домашнє морозиво своїми руками. Побалуйте себе і своїх близьких. Для вас — найкращі рецепти морозива!

Як зробити домашнє морозиво

Рецепт домашнього полуничного морозива

  • 3 яєчних жовтка,
  • 250 мл молока,
  • 250 мл вершків,
  • 100г цукру,
  • 2 чашки полуниці
  • 1 ч. л. ванільною есенції

Всю полуницю змішайте з половиною порції цукру у великій зручною мисці. Поставте на годину в холодильник. В окремій каструлі змішайте жовтки з молоком і з порцією цукру, що залишилася. Поставте каструлю на плиту на середній вогонь і, не доводячи до кипіння, помішуйте, поки маса не стане однорідною. Цукор повинен повністю розчинитися.

Перелийте суміш в окрему миску і дайте їй охолонути до кімнатної температури. Після повного охолодження поставте миску в морозильну камеру на 2-3 години. При цьому не забувайте помішувати морозиво кожні 20 хвилин, це порібно, щоб в морозиві не виникали маленькі шматочки льоду.

Після охолодження, додайте вершки і ванільну есенцію. Потім дістаньте з холодильника полуничку з цукром, що залишилася і красиво викладіть зверху.

Як зробити домашнє шоколадне морозиво

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 250 мл молока,
  • 250 мл вершків,
  • 75 гр цукру,
  • 125 гр тертого гіркого шоколаду

В зручну миску помістити молоко і цукор. Поставити суміш на повільний вогонь і ретельно перемішувати. Цукор повинен повністю розчинитися. Зняти миску з вогню і охолодити масу до кімнатної температури. Потім помістити в холодильник, попередньо додавши туди вершки. Не забувайте помішувати морозиво. Коли воно почне згущуватися — додайте тертий шоколад. Десерт готовий!

Рецепт домашнього морозива з кефіру

Цей рецепт сподобається всім, хто стежить за фігурою. В одній порції міститься всього 270 ККал, при цьому морозиво дуже смачне і добре освіжає.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 2 склянки ( або 500 г) кефіру,
  • 4 ч. л. (приблизно 60-80 г) меду (можна замінити фруктозою або цукром),
  • 1 склянку ( приблизно 150-170 г) полуниці

Всі інгредієнти змішати в блендері до отримання однорідної маси. Розлити її по формочках і помістити в морозилку приблизно на годину. Можна спочатку викласти у формочки фрукти, ягоди, горіхи, а тільки потім розливати масу.

Рецепт домашнього морозива з горіхами і кленовим сиропом

Щоб зробити ці вишукані ласощі вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 100 г волоських горіхів,
  • 50г масла,
  • 2 ст. л. коричневого цукру,
  • 2 ст. л. кленового сиропу,
  • 375 мл молока,
  • 375 мл вершків

Для початку на повільному вогні розтопити масло, додати горіхи і обсмажувати їх 1-2 хвилини. Зверху посипати їх цукром і продовжувати обсмажувати на повільному вогні. Через 3-4 хвилини горіхи повинні покритися хрусткою скоринкою. Зняти з вогню і охолодити до кімнатної температури. В окрему миску налийте молоко, додайте вершки і охолоджені смажені волоські горіхи. Обережно помішуючи, додайте кленовий сироп. Після цього суміш помістіть в холодильник.

Рецепт домшнього пломбіру

Щоб зробити морозиво пломбір із смаком, як у дитинстві, вам знадобляться (на 6 порцій)

  • 600-700 гр. вершків жирністю 33%,
  • 200-250 гр. згущеного молока

Спочатку збити жирні вершки поступово додаючи за смаком згущене молоко. Потім викласти масу в підходящий посуд і помістити в морозильник. Середній термін заморожування — 3 години або добу, час залежить від форми та об'єму посуду, а також потужності морозильної камери. Подавати готову страву можна з тертим шоколадом, горіхами, фруктами або ягодами. За бажанням, можна зробити ванільний або шоколадний пломбір, додавши за смаком ваніль або какао-порошок.

Сподіваємося вам вдалося зробити домашнє морозиво за цими рецептами і порадувати сім'ю та гостей смачними десертами.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


− 5 = чотири

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.