Головна / Кулінарія / Як зробити домашній майонез?

Як зробити домашній майонез?

Майонез є відмінним доповненням для багатьох страв. Ми в змозі виготовити його самостійно в домашніх умовах, використовуючи тільки жовток яйця і склянку олії. Магія? О, так! Кулінарна магія!

majonez1

Все мистецтво приготування майонезу полягає в дуже повільному додаванні олії в жовтки, одночасно збиваючи їх. Якщо додати масло занадто швидко, майонез може розшаруватися. Виготовлення майонезу з одного яйця може виявитися нелегкою справою, тому що на самому початку буде потрібно додавати буквально по краплі масла. Якщо ви використовуєте три або чотири жовтка, на предмет цього не доведеться так хвилюватися, але ви повинні бути обережні, тому що з такої кількості інгредієнтів ви отримаєте майже літр майонезу. Підготуйте інгредієнти і за роботу.

  1. Збийте жовток одного яйця. Слід мати на увазі, що для виготовлення майонезу ми використовуємо сирі яйця. Таким чином, з міркувань безпеки перед розбиванням яйця обдайте шкаралупу окропом. Тепер відокремте жовток від білка, покладіть жовток у миску і почніть збивати.
    majonez2
  2. Додайте одну-дві краплі оцту або лимонного соку. Кислоти, що містяться в оцті або у соці лимона призведуть до того, що емульсія буде більш стабільною. Продовжуйте далі збивати жовтки.
    majonez3
  3. Додайте одну або дві краплі олії і продовжуйте дуже швидко збивати. Намагайтеся збити яєчні жовтки, так швидко, як це тільки можливо, і не забудьте додати краплю олії. Для виготовлення відмінного майонезу ви можете використовувати звичайне рослинне масло.
    majonez4
  4. Продовжуйте збивати жовтки, повільно додаючи в нього масло. Зверніть увагу, що об'єм жовтків весь час збільшується і утворюється текстура крему. Починає утворюватися емульсія.
    majonez5
  5. Весь час збивайте емульсію і додавайте масло. Кількість майонезу повільно збільшується, так що ви можете трохи збільшити швидкість додавання олії. Але не занадто швидко! Додавайте олію невеликими дозами і весь час збивайте.
    majonez6
  6. Зараз отримана маса вже починає нагадувати нам майонез. Ми знову можемо трохи швидше додавати масло. Субстанція у мисці, починає все більше і більше походити на майонез, а не на жовток яйця. На цьому етапі ви можете додати в суміш кілька крапель лимонного соку або оцту. Завдяки цьому суміш не буде занадто густою.
    majonez7
  7. Чи відчуваєте ви біль в плечах? Це ще один спосіб, щоб перевірити, чи все ви робите добре. Якщо ви відчуваєте біль, і вам здається, що ви не можете збивати жовтки ні секунди довше, ви на правильному шляху. Якщо ви не відчуваєте болю, ваша суміш, ймовірно, сіла.
    majonez8
  8. Чи Можете ви повірити, що весь цей продукт створений тільки з одного жовтка? Пам'ятайте, не слід додавати більше, ніж 1 склянку олії на 1 яєчний жовток. Це призведе тільки до переводу продукту. А адже нам не потрібні такого роду проблеми на кухні.majonez9
  9. Вітаємо! Тільки що ви зробили свій власний майонез. Приправте його за смаком лимонним соком і сіллю. Майонез домашнього приготування можна зберігати в холодильнику не довше, ніж на кілька днів. Тому краще всього зробити майонез з одного жовтка. Однак, якщо вам потрібна більша кількість, і ви знаєте, що використаєте її протягом декількох днів, ви можете зробити більше.
    majonez1
  10. Роблячи майонез ви можете використовувати допоміжні засоби. Домашній майонез можна в дуже просто і швидко приготувати за допомогою міксера. Інший спосіб-це попросити когось про допомогу при збиванні яєчних жовтків. Самі виберіть підходящий для вас спосіб.
    majonez11

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


− один = 7

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.