Головна / Кулінарія / Як зробити цукати

Як зробити цукати

Цукати-це насамперед смачна добавка для тортів, але ще це й смачні солодощі, які часто як першими зникають з десертної таці. Якщо вам подобається смак цих солодощів, у нас є дещо спеціально для вас: ми знаємо, як зробити цукати – дивіться наш рецепт!

Як зробити цукати

Що таке цукатування?

Цукатування — це метод, що дозволяє консервувати фрукти. Завдяки йому ми можемо насолодитися смаком сезонних фруктів і взимку. Хоча ці солодощі містять досить багато цукру, вони являють собою здорову десертну страву.

Однак ми рекомендуємо вам, замість того, щоб використовувати цукати з магазинної полиці, підготувати їх самостійно – тоді вони будуть здоровішими і смачнішими. Ми можемо додати у них менше або більше цукру – залежно від наших уподобань і в першу чергу – вибрати фрукт, який ми піддамо цьому методу обробки.

У чому полягає метод цукатування?

Цукатування-це послідовне варіння плодів у сиропі, що утворився з води і цукру, де при кожній наступній варці додається трохи більше цукру, ніж раніше. Підготовлені таким чином плоди необхідно висушити і закрити в герметичному контейнері. Найчастіше фрукти, з яких робляться цукати нарізаються кубиками, але можна, звичайно, кристалізувати скибочки, смужки і навіть цілі плоди (наприклад, вишні).

Оброблені таким чином фрукти можна додавати в пироги, печиво, мюслі, ми можемо використовувати їх для прикраси випічки або з'їсти порцію на другий сніданок.

Як зробити цукати

Як зробити цукати – експрес-рецепт

Підготуйте воду і цукор – на літр води припадає в середньому 1,25 кг цукру. Інгредієнти помістіть у кастрюлю і варіть до тих пір, поки цукор не розчиниться у воді. Коли сироп закипить додайте в нього очищені і нарізані фрукти (близько 1 кг) – зверніть увагу, щоб вони були без кісточок! Готуйте на невеликому вогні, час від часу помішуючи. Приготування можна закінчити через деякий час після того, як суміш придбає коричневий відтінок.

Тепер фрукти слід процідити і висушити, наприклад, на пергамованому папері. Прискорити сушку можна посипаючи цукати цукровою пудрою, яка вбере зайву вологу. Готово!

Як зробити цукати — класичний рецепт

Цей рецепт вимагає багато роботи і терпіння, але задля такого аромату дійсно варто витратити свій час :)

Підготуйте вибрані фрукти, воду і цукор в пропорції 1:1:1, наприклад, – 0,3 кг ягід, 0,3 л води і 0,3 кг цукру. Потім у воду засипте 100 г цукру, доведіть суміш до кипіння і варіть ще кілька хвилин – не забувайте про перемішування! Сиропом, що утворився залийте фрукти і поставте в прохолодне місце на 24 години. На наступний день відділіть фрукти, а у сироп що залишився додайте 50 г цукру, знову закип'ятіть, залийте фрукти і поставте ще на одну ніч.

Дану процедуру повторюйте щодня, поки не використовуєте всю порцію цукру. Останній етап — розкладіть фрукти на пергамованому і висушіть їх в духовці, попередньо розігрітій до 140 градусів. Сушка повинна тривати близько 10 хвилин.

Як зробити цукати

Ці методи можна використовувати також для приготування цукатованої шкірки апельсина або лимона. Вони будуть на смак, безумовно, краще, від тих, що можна знайти на полиці магазина. Перед приготуванням рекомендуємо замочити шкірку з цитрусових в холодній воді (1-2 доби, змінюючи час від часу воду, а потім варити їх протягом 10 хвилин – це дозволить позбутися від їхнього гіркого присмаку. Не забудьте про вирізання альбедо! Далі готуємо за рецептом цукатів.

Добре висушені цукати можна зберігати в щільно закритій баночці протягом тривалого часу. Якщо ж ми вважаємо за краще залишити їх більш вологими (або в сиропі), ми повинні пам'ятати, що вони підходять для вживання протягом 4-5 днів з моменту приготування, в іншому випадку можливий розвиток на них цвілі.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


два + = 5

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.