Головна / Кулінарія / Як зробити чай з імбиром?

Як зробити чай з імбиром?

Імбир — одна з спецій, що мають дуже  інтенсивний запах. Він також дуже корисний для здоров'я, і між іншим, лікує нудоту, покращує травлення, та циркуляцію крові. З-за свого аромату і смаку, імбир важко було б з'їсти сирим. Проте він чудово підходить в якості приправи, або наприклад, для приготування імбірного чаю. Цей напій дуже смачний і, безсумнівно, принесе полегшення всім, хто страждає від застуди.

 

imbir

Речі, які вам потрібні:
скибочка кореня імбиру товщиною близько 0,5 см, 2 чашки води, 1 столова ложка (або пакетик) чаю, кориця або порошок кардамону (за бажанням)

  1. Очистіть шматочок імбирного кореня і розтовчіть його (краще буде використати для цього ступку). Уникайте порошку імбиру, що продається в магазинах, тому що він може містити додаткові компоненти, які не підходять для даного чаю.
  2. У каструльку з пласким дном налийте 2 чашки води. Краще використовувати каструлю з нержавіючої сталі, тому, що вона не вступає в реакцію з імбиром.
  3. Доведіть воду до кипіння.
  4. Додайте розмелений імбир і варіть на повільному вогні протягом 2 хвилин.
  5. Тепер покладіть у воду столову ложку листового чаю або чайний пакетик, і знову доведіть воду до кипіння.
  6. Варіть все на повільному вогні ще протягом 5 хвилин. Якщо запах імбиру надто потужний, ви можете додати корицю або порошок кардамону.
  7. Вимкніть вогонь і дайте постояти каструлі накритій кришкою ще 5 хвилин.
  8. Якщо ви хочете додати в чай молоко, то спочатку його розігрійте. Підсолодіть чай на свій розсуд.
  9. Якщо ви відчуєте, що смак імбиру дуже інтенсивний, розбавте чай водою. Після декількох спроб ви визначите кращі для себе пропорції інгредієнтів.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


− 7 = два

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.