Головна / Кулінарія / Як вибрати сковорідку

Як вибрати сковорідку

Сковорідка-це основа будь-якої кухні. Краще всього мати принаймні три сковороди різних розмірів, і одну велику і глибоку. Така четвірка — це мінімум для кухні. Однак як вибрати якісну сковорідку серед тих, що пропонуються на ринку?

choose-pans-skillets

  1. Одним з найбільш важливих параметрів, які варто враховувати при виборі сковороди є її покриття. Якщо ви вирішили придбати сковороду з антипригарним покриттям, упевнітся що його шар має достатню товщину. Тонке покриття дуже швидко зітреться, а страви будуть прилипати. Але це тільки один нюанс.
  2. Пам'ятайте також, що покриття на сковороді пошкодиться, якщо ви будете шкрябати по ньому ножем, виделкою або будь-яким іншим предметом. З таким покриттям можна використовувати тільки дерев'яні лопатки.
  3. Важливим параметром є розмір і товщина сковороди. М'ясо краще смажити і тушкувати на сковороді з товстим дном, тому що воно добре проводить тепло. Зате тонкі сковорідки будуть ідеально підходити для легких страв, таких як омлети, млинці.
  4. Зрозуміло, що розмір залежить від кількості продуктів, які ви збираєтеся приготувати, але не тільки. Менші сковорідки краще підходять для таких дій, як смаження яєчні, смаження цибулі, приготування засмажки, смаження млинців. Сковорідки більшого розміру більше підходять для смаження м'яса, тушкування, піджарки пельменів і т. д.
  5. Купуючи сковорідку, зверніть увагу, з якого матеріалу виготовлена ручка. Для того, щоб можна було безпечно зняти сковороду з плити, вона не повинна нагріватися. Також, пластикова ручка яка нагрівається, може деформуватися.
  6. Добре, якщо сковорода продається в комплекті з кришкою. Вона буде особливо корисна під час тушкування, а ще запобігає остиганню страв, які ви плануєте за кілька хвилин накладати на тарілки. Хорошим вибором є скляна жароміцна кришка, тому що не доведеться її знімати, щоб побачити, в якому стані знаходиться їжа. Її ручка, як і ручка сковороди, повинна бути виготовлений з матеріалу, що не нагрівається.
  7. Якщо ви плануєте ставити сковороду в духовку, то як ручка сковороди, так і ручка кришки повинні бути металеві. І вони, на жаль, будуть нагріватися.
  8. Якщо ви шукаєте велику, глибокоу і товсту – одним словом, важку – сковороду, виберіть таку, яка має дві ручки – її легше буде переносити двома руками, особливо коли вона наповнена.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


+ 9 = чотирнадцять

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.