Головна / Сад, город / Як обрізати малину?

Як обрізати малину?

Обрізка є дуже важливим питанням у вирощуванні малини. Ця операція дуже гальмує поширення захворювань і покращує якість плодів та врожайність.

malina

  1. Під час літніх місяців, регулярно видаляйте всі нові парости, які з'являться за межами ділянки, яку ви відвели для вирощування рослини. Це дозволить покращити доступ світла і повітря для гілок у внутрішніх рядах, які дадуть плоди в наступному році. Крім того, видаліть всі гілочки, на яких є очевидні ознаки пошкодження комахами або хворобою.
    В кінці зими або ранньою весною, перш ніж розгорнуться бруньки, видаліть всі старі гілки, які плодоносили попереднього року. Вони характеризуються сірою корою, яка лущиться. Ці гілки вже не будуть приносити плоди. Знову ж таки, видалить всі паростки, які з'явилися за межами вказаної зони вирощування рослини. Коли ви не даєте розростатися ділянці вшир, це дає можливість забезпечити потрібну кількість світла і повітря, щоб рослина могла випустити здорові гілочки і зменшити ризик захворювань. Тільки самі активні гілочки, з найбільшою довжинщю і діаметром стебла, повинні залишатися в ряду. Продовжуйте обрізання до тих пір, поки залишиться лише чотири або п'ять гілочок на 30 см рядка. Ці гілочки повинні бути закреплені до проволочної решітки, за допомогою волосіні. По завершенню, видаліть з ділянки всі залишки після обрізання. Рослинні відходи можуть викликати хвороби і залучати комах, які будуть атакувати здорові гілочки.
  2. Ремонтанна малина, або осінні сорти дають пізній урожай на гілках першого року. Якщо вони обрізаються таким же чином, як і літня малина, тоді ці сорти будуть давати врожай два рази протягом одного сезону, один влітку на гілках другого року і ще один восени, на гілках першого року.
  3. Для ремонтанної малина, також можна зробити обрізання так, щоб вона давала лише один урожай восени. Просто обрізайте всі гілки рано навесні. Влітку, зрізайте нові гілочки, які вийшли за вказану ширину рядка, а потім проріджуєте всі інші гілки так, щоб розділяло їх не менше 15 см, залишаючи найсильніші. Ця методика сильно скорочує роботи, пов'язані з обрізанням, але також усуває літній урожай.
  4. У ожини, в момент, коли її нові гілочки досягають в довжину 120 см, треба обірвати кінчики. Це заохочує гілочки для формування бічних гілок, які дадуть урожай у наступному році. Видаліть всі гілочки, які плодоносили. Ранньою весною, прорідіть інші гілочки, залишивши тільки п'ять-сім найсильніших. Обріжте бічні гілки до 12 бутонів і прив'яжіть гілочки до проволочної сітки або стійки, яка буде підтримувати рослину.
  5. Видаліть всі рослинні відходи з ділянки відразу після обрізки і знищіть їх, краще всього спаліть. Залишення мертвих гілок у місці вирощування рослин, призводить до поширення хвороб.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


+ чотири = 13

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.