Головна / Сад, город / У чому користь горобини?

У чому користь горобини?

Горобина є широко поширеною рослиною.  Яскраво-червоні плоди горобини, що дозрівають з приходом осені, радують око своїм красивим і по справжньому осіннім краєвидом. Однак горобина, а точніше її привабливі зовні червоні плоди можуть принести не тільки естетичне задоволення, але й реальну користь людському організму — незважаючи на те, що за смаком плоди горобини дуже гіркі і здавалося б не представляють будь-якої кулінарної цінності, з них цілком можна зробити чудові солодкі заготовки, які будуть не тільки смачними, але ще й просто дивно корисними.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Рецептів горобинового варення можна в безлічі знайти в інтернеті, ну а власне про користь і харчові цінності ягід горобини розказано нижче.
Горобину сміливо можна назвати рекордсменом за вмістом у ній такого необхідного нам вітаміну С — за кількістю аскорбінової кислоти, що міститься в ній,  ця ягода поступається лише лимонам. Також у плодах горобини міститься вітамін А (як і у всіх плодах , що мають оранжевий або червоний відтінок), вітаміни В1 і В2, а також вітамін РР і Є.
Крім вітамінів в горобині містяться дубильні речовини, глюкоза, корисні для травлення пектини; також чимало в її плодах різноманітних мінеральних речовин.
Народна медицина пропонує лікувати за допомогою ягід горобини різні проблеми з нирками або сечовим міхуром (відвар плодів горобини має виражену сечогінну дію), порушення травлення, ну а певна речовина, яка міститься в горобині, здатна захистити організм від кисневого голодування.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


× 1 = три

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.