Головна / Сад, город / Чи треба підгортати помідори?

Чи треба підгортати помідори?

Про корисність підгортання рослин відомо багато, наприклад, воно допомагає кореневій системі краще прижитися, самій рослині — рости швидше, краще розвиватися. Однак не всі знають, які представники флори на городі підлягають обов'язковому підгортання, а які потрібно тільки рихлити.

Чи треба підгортати томати?

Якщо ви гадаєте, чи варто вам підгортати помідори, то відповідь однозначно — «так». Багато садівники відзначили, що підгортання цих рослин істотно впливає на їх розвиток, причому виключно в кращу сторону. Наприклад, стебла томатів стають товщими і міцнішими, що дозволяє поживним речовинам дійти до призначеного місця (плодів) набагато швидше і в більших розмірах, при цьому міцність стебел збільшується і томати з легкістю утримують навіть великі плоди. Також після підгортання навколо стебел томатів утворюються невеличкі борозенки, в яких під час поливу або дощів накопичується вода (вона дає додаткове живлення рослинам до наступного поливу). Крім того, підгортання — свого роду розпушування. Подібні процедури полегшують надходження повітря в ґрунт, насичення її киснем, а в результаті підгортання зруйнована поверхнева кірка вже не сприяє затримці вологи на шляху до коріння рослин, що рятує томати від подгнивания корінців.

Як підгорнути помідори

Щоб правильно підгорнути томати, необхідно придбати спеціальну сапу або граблі для підгортання даних рослин. Як тільки інструмент буде в наявності, а після пересадки розсади пройде не менше десяти днів, можете приступити до підгортання. Для цього в ранкові або вечірні години полийте рослини, почекайте деякий час (не менше години), після чого акуратно, ні в якому разі не зачіпаючи коріння томатів, сапкою підгребіть грунт з двох сторін рослин до стебла. Оптимальна висота присипання — сім-вісім сантиметрів. Через деякий час підгортання томатів потрібно повторити. Щоб дізнатися, чи прийшла пора підгортати рослини другий раз, досить подивитися на їх стебло: злегка синюватий колір в самому низу — перша ознака того, що підгортання треба повторити.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


4 × три =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.