Головна / Кулінарія / Рецепт горохового супчику з шинкою

Рецепт горохового супчику з шинкою

Пропонуємо приготувати гороховий суп з шинкою за наступним рецептом.

Список складових: 400 грамів колотого гороху, 300 грамів копчено-вареної шинки, одна велика головка ріпчастої цибулі, дві великі картоплини, одне стебло селери, дві середні моркви, 1,3-1,4 літра курячого бульйону, свіжа зелень петрушки, ну і також сіль і перець за смаком.

Горох слід заздалегідь (приблизно за дві-три години до початку готування) замочити в холодній воді, після чого ретельно промити, викласти в каструлю, залити курячим бульйоном, злегка посолити, довести до кипіння і варити на середньому вогні до м'якості (близько півгодини)

Картоплю очистити і порізати кубиками, так само порізати шинку і додати все це в суп через 15 хвилин після закипання.

Очищені моркву, цибулю і селеру не занадто дрібно нарізати, а потім обсмажити до легкої золотавості на невеликій кількості рослинного масла.

Підготовлені овочі додати в суп буквально за 5-10 хвилин до готовності, разом з дрібно нарубаною зеленню петрушки.
Повністю готовий суп зняти з вогню і дати йому настоятися протягом 10-15 хвилин, накривши при цьому каструлю кришкою.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


+ сім = 13

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.