Головна / Кулінарія / Які овочі корисніше їсти вареними

Які овочі корисніше їсти вареними

Овочі є одними з найбільш корисних і цінних продуктів харчування. Вони дуже багаті різними вітамінами, всілякими мікроелементами та іншими корисними речами – це відомо всім. Точно так само, як і те, що найкорисніше вживати в їжу саме свіжі овочі не піддаючи їх який-небудь термічній обробці.

Проте існує цілий ряд овочів, які не тільки не втрачають своєї корисності після варіння, але і навпаки примножують свої корисні властивості, і саме ці продукти як раз бажано перед вживанням піддавати тепловій обробці.

До таких овочів відноситься всім відома і вельми корисна білокачанна капуста, яка у вареному вигляді стає ще кориснішою — після варіння концентрація в ній вітамінів стає в три рази вищою, ну а особливо корисним буде суп, зварений з квашеної капусти.

Бета-каротин міститься у ще одному доступному всім овочі. Це звичайна морква. Бета-каротин в ній виділяється виключно після термічної обробки, а ще кількість антиоксидантів, що містяться в ній, при варінні значно збільшується.

Кількість вітаміниів, мікроелементів та інших корисних речовин, що містяться в звичайному червоному буряку, при варінні зменшується, але зате після теплової обробки вони значно краще засвоюються організмом, що теж дуже важливо.

Ну а ще у вареному або тушкованому вигляді найкраще вживати в їжу такі корисні овочі як часник і помідори.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


шість × 5 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.