Головна / Сад, город / Як отримати хороший урожай патисонів

Як отримати хороший урожай патисонів

У вирощуванні патисонів немає нічого незвичайного. Страви з цього овочу виходять дуже смачними і корисними, тому на нього варто звернути увагу власникам городів і заміських ділянок.



 

Є кілька правил, дотримуючись яких можна отримати хороший урожай патисонів. В першу чергу, потрібно вибрати відповідну ділянку з гарним родючим і пухким грунтом, на якій до цього росла картопля, бобові культури або капуста. Грядка для патисонів повинна добре освітлюватися сонцем, а грунт не повинен пересихати, тому що цей овоч дуже любить вологу. А щоб вода не застоювалася в землі, бажано зробити дренажний шар.

Грядку під патисони краще готувати восени, вносячи туди органічні добрива і вапно для розкислення, якщо того вимагає грунт. Хлорвмісні добрива під цю культуру вносити не можна, тому що цей елемент патисони не люблять.

Патисони вирощують через розсаду або висівають насіння безпосередньо в грунт. При посадці потрібно враховувати можливість весняних заморозків, при яких ніжні рослини патисонів можуть загинути. Безпосередньо в посадочну лунку можна насипати трохи золи, яка надає позитивний вплив на овоч і згубно діє на шкідників патисонів. Після посіву насіння або паростків розсади необхідно провести полив.

Догляд за патиссонами

Особливу увагу слід звернути на поливи рослини. Не можна поливати патисони по квіткам і завязям. Рослини можуть захворіти. Поливають патисони тільки теплою водою. При недостатньому поливі в плодах зменшується вміст цукрів.

Розпушування грунту проводять обережно, щоб не пошкодити поверхневу кореневу систему рослини. Щоб плоди не загнили, під них рекомендується підкладати дощечки або інший матеріал.

У деяких сортів патисонів листи виростає дуже великим, і щоб вони не закривали плоди від необхідного їм сонця, їх краще видалити, прищипуючи 2-3 листки у ранковий час. Крім того, це дозволить комахам обпилити значно більше квіток. А ось бічні пагони у патисонів не прищипують.

Молоді, трохи недостиглі патисони набагато смачніші повністю дозрілих плодів. Тому найчастіше ці овочі збирають, поки вони невеликі.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


вісім × 8 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.